SPECIFIKACE VÝROBKU (SV)

SV 11

  Název výrobku:

PŠENIČNÉ KLÍČKY JEDLÉ

tepelně neupravené

Číslo výtisku:
Nahrazuje: –
Číslo PN :
Zpracoval Podpis: Schválil za mlýn: Zpracoval
 Funkce Datum: funkce  funkce

 

Identifikace výrobku
Tržní druh Obchodní název výrobku Zařazení dle vyhlášky zákona o potravinách č.110/97Sb. Jiná označení
Pšeničné klíčky jedlé Pšeničné klíčky jedlé
Charakteristika výrobku
Popis výrobku Účel (Cílový trh) Způsob použití Trvanlivost
Částice nebo šupinky nasládlé chuti získané při mlýnském zpracování pšenice. Surovina pro výrobu pekárenských výrobků Určeno k další tepelné úpravě. 7 dníod data výroby
Jakostní parametry výrobku
Smyslové požadavky Fyzikálně chemické požadavky
Barva nažloutlá až hnědá Vlhkost, % Nejvýše 15,0 ČSN 56 0512
Vůně typická moučná vůně, bez nepříjemného pachu
Chuť typická moučná chuť, bez   nahořklé, nakyslé nebo cizí pachuti

 

Škůdci bez přítomnosti škůdců v jakémkoli stádiu
ZDRAVOTNÍ   NEZÁVADNOST
Mikrobiologické požadavkyvyhovují Nařízení č.2073/2005/ES o mikrobiologických kritériích na potraviny (ve znění pozdějších předpisů) Chemické požadavky : vyhovují   Nařízení č.1881/2006, stanoví limity kontaminujících látek a Nařízení ES č.396/2005, stanoví maximální limity reziduí pesticidů v potravinách a krmivech
PRUMĚRNÉ VÝŽIVOVÉ HODNOTY   ( ve 100 g výrobku)
Energetická hodnota KJ Bílkoviny G
Sacharidy G
Tuky G
BALENÍ A DODÁVÁNÍ
Typ balení Podmínky balení a dodáváníPřeprava i obaly splňují veškeré hygienické požadavky pro potraviny.
pytlované Hmotnost balení:Pytle uzavřené šitím , lepením nebo se používají ventilové pytle
spotřebitelské balení Hmotnost balení:Skupinovém balení po … kusech, dodávané na paletách … kg balené v  ……
PODMÍNKY SKLADOVÁNÍ
Výrobky se skladují u dodavatele i zákazníka :

  • v suchých a čistých prostorech, dobře větratelných, relativní vlhkost maximálně   75 %.
ZNAČENÍ VÝROBKU
Výrobky jsou označeny na spotř. balení a na pytlích následovně:

  • název druhu, skupiny nebo podskupiny potraviny (+ případně obchodní název výrobku)
  • obchodní jméno   výrobce a jeho adresa
  • hmotnost
  • datum minimální trvanlivosti
  • pouze spotřebitelské balení:údaj o způsobu skladování (v suchých a čistých skladech s relativní vlhkostí max.75%)
  • pouze spotřebitelské balení: EAN kód
  • pouze spotřebitelské balení: údaj o složení (pšenice potravinářská, výrobek obsahuje lepek) údaje o výživové hodnotě
  • symbol znehodnocení obalu
  • symbol materiálové identifikace
PRŮVODNÍ DOKLADY O VÝROBKU
Typ dokladu způsob předání
Faktura dodací list řidič s dodávkou
Certifikát jakosti (na vyžádání) řidič s dodávkou